PB Psycholoog

Werkwijze

Terug

stenen

De intake bestaat uit een intakegesprek en een adviesgesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten waar je last van hebt, je achtergrond en beknopt je persoonlijke geschiedenis. Doel van dit gesprek is om een goed beeld van jou te krijgen en te begrijpen wat mogelijk de achtergrond is van je klachten. Ook staan we stil bij de vraag wat je wilt bereiken met behandeling. Dit gesprek is uiteraard ook voor jou een kennismaking waarin je bijvoorbeeld kunt nagaan of je je echt gehoord en begrepen voelt.

Het intakegesprek werk ik uit en in de volgende afspraak, het adviesgesprek, bespreek ik de samenvatting met je en een eventuele diagnose waar ik aan denk. Ik zal je een voorstel doen voor behandeling. Het is uiteraard aan jou om te beslissen of je daar gebruik van wilt maken. Wanneer ik denk dat iemand meer gebaat zal zijn bij andere (specialistischer) zorg, adviseer ik doorverwijzing via de huisarts. Wanneer je bij pb psycholoog in behandeling komt, spreken we concrete behandeldoelen af. Gedurende de behandeling in de vervolggesprekken, letten we samen op de voortgang.

Indien je schriftelijk toestemming geeft, stuur ik een bericht naar je huisarts na afronding van de behandeling.

In behandeling wordt gewerkt met verschillende therapie vormen zoals schematherapie, Emotion Focussed Therapy (EFT), mindfulness, EMDR en cognitieve gedragstherapie. Het belangrijkste vind ik dat het om jou gaat en om maatwerk voor jou. Daarom is geen enkele behandeling precies hetzelfde maar ga ik samen met jou na wat het beste bij je past. Iedere persoon is namelijk uniek.

Onderdeel van de behandeling kan zijn het meegeven van oefeningen of opdrachten. Naarmate je meer zelf oefent, zal de behandeling sneller verlopen. Andere keren gaat het niet zozeer om oefenen maar juist om het ervaren van de doorwerking van wat er in een sessie gebeurt.

Klachtenregeling

Klachtenformulier